Използва ли се много електричество при външно осветление за сигурност?

Използва ли се много електричество при външно осветление?

Външно осветление може да бъде полезно за осигуряване на допълнителна сигурност на завод или склад, то поражда опасения относно количеството потребявана електроенергия и сметките за ток. Като цяло количеството електричество, използвано от външните светлини за сигурност, варира в зависимост от вида на външната електроинсталация.

Факторите определящи консумацията на електроенергия на вашето външно осветление и как да спестите месечни сметки за електричество.

Консумацията на електроенергия в голяма промишлена сграда ще бъде по-голяма от типичния дом. Преди да монтирате външно осветление, трябва да разберете зоната, в която се нуждаете от повече светлина и да проучите опциите за осигуряване на светлина в тази зона.

Фактори определящи консумцията на електричество на външно осветление

Монтаж на външно осветление LED

Типа осветление

Има различни видове външно осветление, използвано в жилищни и търговски и индустриални сгради. LED светлините са по-популярни, защото спестяват повече енергия в сравнение с крушките с нажежаема жичка. Те са издръжливи, екологични и издържат по-дълго от осветителните тела с нажежаема жичка. Това означава, че ако инсталирате няколко крушки с нажежаема жичка за вашето външно осветление, вероятно ще похарчите повече за сметки за електроенергия, отколкото ако имате LED осветителни тела. Тъй като светодиодите издържат много по-дълго, няма да се налага да ги сменяте често, защото това би добавило допълнителни разходи към сметките ви за осветление. LED прожекторите са добър вариант, защото светят по-ярко и осветяват широка площ, но използват много енергия въз основа на мощността.

Ватове и лумени

Ватът е единица електрическа мощност, която показва колко енергия е необходима на едно осветително тяло, за да произведе определено количество светлина. Въпреки че осветително тяло с по-висока мощност използва много електроенергия, която прави светлината по-ярка.

Луменът се отнася до количеството светлина, което осветителното тяло излъчва. За разлика от ватовете, които измерват потреблението на енергия, лумените определят светлинната мощност на крушката.

Ако вашите външни светлини използват по-висока мощност от необходимото, това ще повлияе върху месечните ви сметки за електроенергия, тъй като използват много електричество.

Опциите за управление

Това се отнася до механизма, използван за включване на вашите външни светлини през определен период. Типичното външно осветление използва ръчен превключвател, който трябва да се включва привечер и да се изключва призори. Можете да изберете да имате таймерни превключватели, програмирани да включват светлините, когато искате. Други собственици на сгради използват осветление на сензора за движение, който актевира външното осветление само през нощта, когато открие движение.

Всички тези опции за контрол определят количеството консумирана електроенергия въз основа на броя часове, в които са били включени вашите външни светлини. Вероятно ще похарчите повече за месечните си сметки за ток, ако оставите външните си лампи включени през цялото денонощие.

Как можете да намалите сметките за електроенергия?

Как можете да намалите сметките за електроенергия за външно осветление

Въпреки че енергийно ефективните крушки революционизираха външното осветление, все още има други начини, по които можете да намалите използването на осветлението и разходите за електроенергия. Прекалено осветената зона може да се счита за по-сигурна, но консумира много електричество. Важно е да инсталирате осветителни тела, чиято мощност отговаря на атмосферата, която искате да създадете на открито. Използвайте множество ключове, когато инсталирате външно осветление в голямо открито пространство. Това ви позволява да ограничите използването на осветление до идеалните зони, които искате даосветите или използвате.

Ако е необходимо, инсталирайте димери, тъй като те увеличават продължителността на живота на осветлението с ниско напрежение и намаляват значително потреблението на енергия. Ако се намирате в район с малък трафик, помислете за инсталиране на външни светлини със сензори за движение. Можете да ги инсталирате в райони, които са рискови за кражби и проникване, като например близо до склада ви, до прозорците или предния вход. Това гарантира, че електричеството се използва само когато е необходимо чрез включване след откриване на движение. Не всички външни осветителни тела трябва да бъдат свързани към основната електрическа мрежа на вашия дом или сграда. Можете да осветявате пътеки и алеи с лампи, снабдени с батерии, които черпят енергията си от слънцето.

Много собственици на къщи и индустриални сгради използват външно осветление, за да подобрят сигурността и външния вид на имота си. Въпреки това, използването на лампи с висока мощност при дълги часове на работа значително увеличава вашата консумация на електроенергия. Най-добрият начин за пестене на електричество при външно осветление е инсталирането на енергийно ефективни лампи и ефективното им управление. Можете да направите това, като инсталирате таймери, сензори за движение и фотоклетки, които изключват осветлението през деня.

За осветителни тела TEM вижте тук

Posted in Без категория and tagged , , , .