Как да създадете основа за успеха на вашия интелигентен дом

Как да създадете основа за успеха на вашия интелигентен дом

Умните домове стават по-интелигентни, по-ефективни и по-удобни за използване всяка година. Но настройването на вашия интелигентен дом може да бъде едновременно вълнуващо и малко объркващо поради наличността и широкия спектър от единични устройства и интелигентни системи за целия дом. Да мислим, че цялата тази свързаност и удобство е достъпно само с едно докосване от почти всяка точка на света, чрез нашия телефон, може да бъде малко плашещо.

Вече има стотици опции, които ви позволяват да управлявате устройствата си от разстояние – осветление, температура, охранителни камери, заключване и отключване на вратите и други. Интегрирането на всички тези опции и устройства, така че да функционират безпроблемно, може да бъде предизвикателно и сложно. И за съжаление, никоя система не се справя с всичко идеално във всеки дом. Тук опитът и експерт-професионалист могат да бъдат много полезни. Един професионалист може да предложи съвет, който ще ви помогне да решите от коя функционалност наистина се нуждаете и какво е прекалено.

идеална настройка за интелигентен дом

Добър WIFI

За да могат вашите интелигентни устройства да комуникират и да функционират ефективно в домашната ви мрежа, ще ви е необходим силен, последователен WIFI сигнал. Безжичен рутер изпраща WIFI сигнала до вашите различни Bluetooth устройства в домашната ви мрежа, което позволява да се свързвате и комуникирате с тези устройства. Така че, ако маршрутизаторът е в място от дома ви, което няма силен сигнал, това може да причини проблеми с връзката. Използвайте телефона си, за да идентифицирате зоните във вашия дом, където WIFI сигналът е най-силен и най-слаб.

Направете Smart Hub

Smart Hub служи като табло за вашата система за интелигентен дом. Въпреки че някои устройства могат да се управляват от вашия телефон, специален модул за интелигентен дом, който контролира всички системи във вашия дом, е по-добра и по-надеждна опция. Използването на интелигентен хъб вместо телефона ви ще помогне да се избегнат проблеми, които могат да възникнат, когато трябва да актуализирате или замените телефона си.

Интелигентният хъб все още ще ви позволява да осъществявате достъп и да контролирате интелигентните устройства от разстояние, използвайки телефона си, но той просто осигурява по-стабилна точка на свързаност. Както при интелигентните домашни устройства, също така има много възможности за избор, когато се разбере коя интелигентна хъбова система работи най-добре за вашите нужди. Добре е да се консултирате с професионалист относно различните функции и предимства на системата, за да определите коя ще работи, за да отговори на вашите специфични нужди.

Определете функциите на вашия интелигентен дом

Интелигентната хъбова система може да контролира много важни функции и е важно да решите кои функции искате.

Интелигентна домашна сигурност:

  • Интелигентните системи за домашна сигурност днес предлагат висококачествено видеонаблюдение и интелигентни брави, които ви позволяват да контролирате заключването и отключването почти навсякъде, използвайки телефона си. Повечето също включват и клавиатура за безключово влизане с телефон.
  • Видеозвънците също са изключително популярни и с основание. Те са прости и работят! Когато някой е на вратата ви, ще получите известие почти моментално. Някои устройства предлагат и двупосочен звук, за да можете да говорите с човека на вратата.
  • Днес системите за видеонаблюдение са сравнително евтини, но въпреки това предлагат висококачествено видео чрез Bluetooth или WIFI за връзка с вашата интелигентна домашна система. Това означава, че можете да видите какво се случва във и около дома ви, дори когато отсъстваме.

Интелигентно осветление за дома

Дистанционното управление на осветлението е полезна функция, която може да помогне да сестите електроенергия и да добави ниво на сигурност. Контролирането кога осветлението да се включва и изключва дистанционно, когато сте извън дома, може да убеди потенциалните нарушители, че сте у дома, дори когато не сте. Можете също така да настроите системата да изключва осветлението, когато в помещението няма никой, което спестява електроенергия.

Интелигена климатизация на дома

Интелигентните термостати (терморегулатори) бяха модерни преди няколко години, но сега са способни на много повече. Вашият интелигентен домашен хъб (сървър) или телефон може да управлява отоплението, охлаждането и вентилацията ви в реално време. Можете да зададете програми за използване и дори да бъдете уведомени, когато някой влезе в стая, за да включи или изключи вашата система.

Други интелигентни опций за дома

Всички сме изпадали в паника и изкаме да изтичаме до дома, само като си помислим: „Оставих ли кафеварката или друг уред включен?“. Това е чувство, което кара много от нас да се обърнат и да се върнат вкъщи, за да проверят. Е, тези дни ги няма вече. Сега можете да контролирате почти всеки електрически контакт от разстояние с телефона си. Можете дори да контролирате вашата поливна система, като използвате сензори и данни за времето – което може да намали поливането с до 50 процента!

Много датчици за въглероден окис и дим днес също използват интелигентна технология. Тези устройства могат да се наблюдават дистанционно и да ви изпращат предупреждения, когато не сте у дома. Наемането на обучен специалист от БОРЕЛ-М, който да инсталира тези интелигентни домашни устройства, ще гарантира, че те са правилно монтирани и свързани към вашия сървър за интелигентен дом CAME.

По-интелигентни къщи с CAME

Технологията за интелигентен дом напредна много през последните няколко години. Тъй като тези устройства продължават да стават по-интелигентни, ние също трябва да ставаме по-интелигентни относно начина, по който ги използваме в дома си. Създаването на интелигентен дом със сигурност може да улесни живота ви, като предостави по-удобен начин за управление и работа с вашите ежедневни устройства. Създаването на основите на вашата система за интелигентен дом може да бъде предизвикателство.

Ако имате някакви въпроси относно настройката на вашия интелигентен дом, можете да се свържите с нас тук. Ние ще ви помогнем с вашата инсталация за интелигентен дом и други функции за безопасност – като например инсталиране на предпазител за пренапрежение на цялия дом – за да защитите вашата система за интелигентен дом.

Интелигентният дом вече не е просто нещо от бъдещето. Това е реалност.

Posted in Без категория and tagged , , , , .