индустриални решения за производство

Могат ли цифровите постижения, обединени със съществуващите машини, да подобрят резултатите?

242 / 5000

Може ли напредък в цифровите технологии, обединен със съществуващите машини, да подобри продукцията?

Да разгледаме неотдавнашно сътрудничество между Mitsubishi Electric и Horizon Instruments, за да покажем колко ефективно може да бъде решението до ключ за старото оборудване.

„Бъдещето на бъдещето е настоящето“ – Маршал Маклуън

Това е интересен цитат и макар да може да се приложи към много различни сценарии, бихме искали да го използваме тук, за да обясним защо това ни помага да разберем изискванията на производствената индустрия чрез Четвъртата индустриална революция.

Многобройните различни термини, които се използват за определяне на четвъртата индустриална революция, понякога могат да причинят неразбиране на концепцията, което от своя страна води до пречка за приемането. Понякога компаниите се затрудняват да визуализират възвръщаемостта на инвестицията, тъй като много решения са по-скоро цифрови, отколкото физически.

В това движение към бъдещето е важно да се осъзнае, че не всяка стъпка към цифровизацията означава да се инвестират хиляди евро, както може би в миналото. Истината е, че много компании просто не могат да си позволят да започнат от нулата с големи количества от чисто ново оборудване.

Понякога малките промени, като добавяне на няколко нови сензора или задвижване с променлива скорост към част от старото оборудване, често могат не само да увеличат продължителността на живота, но и да подобрят изцяло ефективността на продукта.

Повечето устройства за дигитализация могат да бъдат преоборудвани върху съществуващите машини за подобряване на възможностите. Необходимо е компаниите да направят оценка на това, което вече имат, и да идентифицират методи, по които могат да внесат наследственото оборудване в модерната епоха. Бизнес проблемът или целта трябва да бъдат идентифицирани, преди да бъде оценено технологичното решение.

Дигиталният свят означава, че продажбите са често решения до ключ както на хардуер, така и на софтуер и поради способността на цифровите данни да осигуряват резултати в реално време, компаниите могат да започнат да постигат подобрения много по-бързо от преди.

Ето един пример за това как решение „до ключ“ на старото оборудване може значително да подобри продукцията…

ХОРИЗОНТНИ ИНСТРУМЕНТИ И ЕЛЕКТРИЧЕСКО ИЗСЛЕДВАНЕ НА MITSUBISHI

Проблемът: Подобрете операциите, като същевременно намалите ръчните интервенции

Когато водещ доставчик на имуноанализи и устройства за In Vitro Diagnostic (IVD) се стреми да подобри своята машина за пълнене, Mitsubishi Electric и Horizon Instruments, експерт в проектирането и производството на апаратура и автоматизация, предоставиха високоефективно напълно автоматизирано решение.

автоматизация на производство

Производителят на устройства IVD изпитва редица проблеми със своята 15-годишна машина за пълнене. Системата е особено бавна и не можеше да предложи нивото на точност, гъвкавост и автоматизация, изисквани от производителя. Освен това технологията на машината е остаряла, оставяйки фабриката „беззащитна“ в случай на повреда на оборудването.

Решението: Напълно автоматизирана машина за пълнене с помощта на PLC серво

Mitsubishi Electric и Horizon Instruments разработиха иновативно решение, което да отговори на нуждите и предизвикателствата на производителя на IVD устройства. Машината се върти около PLC (програмируем логически контролер) от серия MELSEC-L, която осигурява точна скорост и позициониране на четири сервомотора MELSERVO-JE и свързаните с тях серво усилватели, свързани чрез високоскоростна SSCNET III / H мрежа.

Системата зарежда празните съдове от входна станция към система за прехвърляне на лъчи, която се движи към станцията за пълнене. Там, всеки съд е свързан с дюза за пълнене, която получава необходимия обем течност от определена бутилка на входа. След като дозиране на течността приключи, съдовете се транспортират до изходната станция и се подреждат.

HMI позволява на операторите да избират правилните рецепти и обема течност, който трябва да се дозира. Това осигурява висока гъвкавост в операциите и възможност за наблюдение на процеса в реално време

Това доведе до значително увеличение на производителността и намаляване на брака. Възможността да обработва между 4000 и 5000 партиди на ден, инсталацията оказа незабавно влияние върху производствената продукция. Новата настройка е седем пъти по-продуктивна от съществуващата система, дори когато тя работи с пълен капацитет.

В допълнение, безпроблемната интеграция на PLC, серво мотори и серво усилватели осигурява бърза скорост на пълнене, висока точност, повторяемост и прецизност, въпреки ниските обеми, които се обработват. В резултат на това производителят успя да елиминира проблеми, свързани с препълване и генерирането на проектни бракове трябваше да бъде намалено с над 50%.

За да се осигури дълъг живот, настройката е достатъчно гъвкава, за да поддържа бъдещи подобрения, като добавяне на роботизирани рамена за зареждане и разтоварване на партидите.

Posted in Без категория and tagged , , .