МОНТАЖ НА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛ

МОНТАЖ НА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛ

ТРЯБВА ЛИ ДА ПРЕПРАВЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА СИ ИНСТАЛАЦИЯ?

При монтаж, на зарядна станция: за електромобил, трябва ли да преправя електрическата инсталация?

Трябва ли да се промени електрическата инсталация на къщата си?

Монтирането на зарядна станция за електромобил обикновено води до редица въпроси. Този, който излиза най-често, се отнася до това дали е необходимо да се промени електрическата инсталация на вашия дом или не.

Всичко, което трябва да направите, е да адаптирате зарядната станция на електромобила към вашата електическа инсталация.

Това е най-добрият вариант, за да се избегне необходимостта да се предприемат дейности, които не са от съществено значение. В зависимост от конфигурацията на вашата ел. инсталация можете да изберете еднофазна или трифазна зарядна станция. В този случай мощността на натоварване на вашата станция ще бъде точно това, което домът ви може да осигури. От само себе си се разбира, че времето за зареждане ще бъде силно свързано с този параметър. Ако обаче смятате, че скоростта на презареждане е твърде бниска за вашия вкус, вашият доставчик ще може да увеличи интензивността ви по ваше желание.

Уверете се, че сте избрали правилната зарядна станция, така че да е адаптирана към вашата електрическа инсталация.

Преди да монтирате, която и да е марка зарядна станция за електромобил, е важно да отделите време и да изберете модел, който напълно да отговаря на вашите нужди. Това е от съществено значение, за да се насладите на добро шофиране, като оптимизирате както капацитета на батерията, така и самата електрическа кола.

ТРЯБВА ЛИ МИ ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛ?

ТРЯБВА ЛИ МИ ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛ?

Не е задължително да имате зарядна станция, можете да заредите електромобила си с подсилен щепсел.

Възможно е да презаредите електрическото си превозно средство, като го включите в усилен контакт 220V. Времето за презареждане обаче е по-дълго и може да отнеме до 24 часа. Връзката между контакта и вашия електромобил може да бъде осъществена с помощта на зарядната станция, доставена с него.

Да, зарядната станция е полезна за презареждане на електромобила ви.

Както при щепсела, зарядната станция ви позволява да презареждате електрическото си превозно средство в пълна безопасност у дома или на работното място. Освен това предлага предимството на по-голямата мощност, което прави зареждането много по-бързо. Времето за презареждане варира между 4 и 12 часа.

Монтирайте зарядна станция за безопасно зареждане на електромобила ви

Обикновено се препоръчва да инсталирате зарядна станция, за да се възползвате от много по-сигурен цикъл на зареждане. Всъщност това устройство интегрира редица защитни системи, които значително намаляват електрическите рискове.

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛ?

Критерии, които трябва да се вземат предвид при избора на зарядна станция

Изборът на подходящи терминал ще зависи от няколко фактора, включително вида на електромобила, а също и капацитета на батерията. Един от най-важните критерии обаче, който трябва да се вземе предвид, е презареждащата мощност. В зависимост от ел. инсталацията ще трябва да избирате между еднофазна и трифазна зарядна станция. Друг критерий, който не трябва да се пренебрегва, е големината на тока. За по-добро адаптиране на мощността на товара е важно амперажът да може да се регулира от 10 до 32А.

Използвани режими на активиране на зарядната станция

Използват се няколко метода за активиране в зависимост от зарядната станция. Важното е да запомните, че Plug and Play обикновено е предпочитаният режим в гаражи или частни паркинги. От друга страна, RFID точката за достъп се използва на обществени паркинги, на кооперации или фирмени. Трябва също да се отбележи, че някои места или производители като Tesla често предлагат презареждане чрез безплатна точка за достъп.

ИМАТ ЛИ ВСИЧКИ ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ ЕДНАКВИ НАКРАЙНИЦИ (ЩЕПСАЛИ)?

ИМАТ ЛИ ВСИЧКИ ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ ЕДНАКВИ НАКРАЙНИЦИ (ЩЕПСАЛИ)?

Еднакви щепсели на всички зарядни станции в Европа

Ако шофирате в Европа, можете да сте сигурни, че цялото зарядно оборудване отговаря на един и същ стандарт. Всъщност, зарядните станции, които ще намерите навсякъде, са версии от режим 3, всички от които са оборудвани с щепсал тип 2. Целта на Европейския съюз беше да предостави на електрическите автомобилисти система, която отговаря на всички нужди от презареждане. Това дава възможност да се възползвате от мощност от 3 до 43 kW, както в града, така и у дома.

Станция за зареждане в режим 3 със защитен контакт тип 2

В някои страни, като Франция, щепсалите на терминалите, обикновено са от тип 2S. Те се наричат така, защото са оборудвани със затвор, който предотвратява случайно допиране на пръстите на потребителя на контакторите на зарядната станция. И в случай, че се чудите, „S“ от типа 2S всъщност означава „shutter“ (затворен).

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА ПРЕЗАРЕЖДАНЕТО НА ЕЛЕКТРОМОБИЛ?

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА ПРЕЗАРЕЖДАНЕТО НА ЕЛЕКТРОМОБИЛ?

Средно време за презареждане на електромобил.

Отнема между 4 и 12 часа, за да презаредите електрическа кола през зарядна станция. Това е така, защото терминалът освобождава много повече ток, което значително намалява времето за зареждане.

Приблизително 24 часа е при зареждане с подсилен щепсел.

Презареждането чрез подсилен електрически контакт изисква поне 24 часа, за да бъде електрическото превозно средство напълно заредено. Независимо дали сте на работа или у дома, можете да използвате това време за други цели. Можете да се възползвате от възможността да монтирате зарядна станция, за да оптимизирате ефективността и безопасността при презареждане на електромобила ви.

Как се изчислява времето за презареждане на електромобила?

Можете да определите времето за презареждане, като разделите мощността на вашата батерия на тази на терминала. Прилагайки тази формула към 40 kW Renault ZOE например, времето за презареждане ще бъде 5,5 часа със 7,4 kW зарядна станция. Когато разделите 40 kW на автомобила на 7,4 kW на зарядната станция, получавате време за презареждане от 5,5 часа.

Ако се нуждаете от консултация за избор на зарядна станция или имате нужда от професионалисти, които да доставят и монтират зарядна станция за вашия електромобил, можете да се свържете с нас тук

или ни пишете:

Posted in Без категория and tagged , , .