смарт къща апартамент

Ръководство за домашна автоматизация по стаи

Днес, когато смарт домашните устройства стават по-достъпни и по-лесни за инсталиране от всякога, можете да разширите колекцията от по-интелигентни технологии в собствения си дом.

Имайки това предвид, ние съставяме ръководство по стаи за автоматизация на дома и препоръчваме най-добрите интелигентни домашни устройства, които да ви помогнат да направите живота си по-лесен, безопасен и по-енергийно ефективен.

Отдайте се на вашия вътрешен каприз за смарт технологии

Смарт домашните устройства могат да контролират почти всичко във вашия дом … с изключение на децата ви.

Смарт осветление

контрол на осветлението в пасивна къща
Смарт къща и апартамент

Автоматично включвайте и изключвайте осветлението, настройвайте го на подходяща яркост и настройвайте таймерите, отдалеч или се излежавате на дивана си.

Интелигентни домашни хъбове

С интелигентен домашен хъб можете да зададете график за запис на предавания по телевизията, да управлявате съхранените си програми и да решите къде да ги гледате, всичко от вашата смарт аудиосистема или на телефон.

Смарт ключалки

видеодомофонни екрани

Разберете кой звъни на вратата ви с онлайн стрийминг за сигурност на телефона ви. Отключете вратата за гости от разстояние – или я заключете, ако е непознат.

Смарт термостат

домашн автоматизация CAME

Използвайте вашия смарт термостат за автоматично управление на температурата в дома. Не само ще се чувствате по-комфортно, но и ще се насладите на удоволствието от по-ниската сметка за електроенергия.

Смарт контакти и ключове за осветление

С интелигентните контакти и ключове за осветление можете лесно да контролирате всичко, от вашите пръскачки до вашите светлини, докато сте далеч от дома.

Детектори за въглероден окис и дим

Можете да интегрирате системата си за смарт дом с детектори за дим и въглероден окис, за да активирате аларма, ако се открият повишени нива на въглероден окис или дим.

Входа на вашия смарт дом

вход на умен дом къща апартамент, смарт дом

Забравянето на ключовете е голям дисконфорта както и онова притеснително чувство дали сте заключили вратата, когато сте тръгнали на почивка, може да развали иначе релаксиращото пътуване. Смарт ключалка на вратата не само поддържа дома ви в безопасност, но ви осигурява бърз достъп и ви позволява да бъдете спокойни.

Някои смарт брави изглеждат като обикновените, но с възможност за Bluetooth или Wi-Fi свързаност. Други ключалки имат сензорни клавиатури, за да дадат високотехнологичен вид и удобството на резервен код за достъп. Можете да настроите заключването си така, че да „усеща“ вашия смартфон, така че той автоматично да заключва вратата, когато излезете, и да я отключва, когато се приберете вкъщи.

Можете също така да зададете правила на вашата ключалка, като да я програмирате, за да активира вашата алармена система, когато вратата се заключи. И можете да контролирате заключването й дистанционно, за да можете да заключите или отключите вратата за съсед, независимо дали сте някъде по света или сте се отпуснали в собственото си легло.

Всекидневната във вашия смарт дом

Всекидневната във вашия смарт дом

Включването и изключването на светлините не е точно голямо неудобство, но интелигентните крушки предлагат доста изненадващи предимства за вашия дом и портфейла ви. Смарт крушките издържат десет пъти по-дълго от обикновените крушки и консумират само 8,5W електричество, за разлика от 60W, изядени от конвенционалните крушки.

Интелигентните светлини като електрическите крушки Philips Hue са лесни за инсталиране – това е толкова просто, колкото да смените електрическата крушка. След като светне новата светлина, можете да използвате смартфона си, за да промените цвета, да я затъмните до желаната яркост или да я включите и изключите в определени часове на деня.

Опцията за планиране позволява осветлението ви да работи и като функция за безопасност, тъй като включването и изключването на светлините през цялата вечер може да заблуди потенциалните крадци да си помислят, че някой се е прибрал дори когато къщата е празна. Можете също така да омагьосате светлината на предната веранда и осветлението на пътеката на къща, преди да напуснете офиса, така че да не търсите в тъмното, когато се приберете вкъщи.

Още идеи за автоматизация на всекидневната в дома ви

Сензори за врати и прозорци. Сензорите незабавно ще Ви уведомят дали вратата е отворена или затворена и ще работят със системата Ви за домашна сигурност, за да алармират Вашата охранителна фирма в случай на нарушение на сигурността на дома.

Комуникация между устройства. Всички ваши устройства – телефон, лаптоп, телевизор, развлекателна система – ще могат да говорят помежду си, създавайки безпроблемно взаимосвързана медийна и комуникационна мрежа във вашия дом.

Роботика. Научете дома си как и кога да се почиства, като интегрирате роботизирана технология – като почистващи средства за прозорци и роботизирани прахосмукачки като Roombas – във вашата система за домашна автоматизация.

Моторизиран контрол. Всичко, което се движи, може да се контролира чрез домашна автоматизация. Регулирайте завесите, сеници или щорите, за да се предпазите от късното следобедно слънце, без да ставате.

Смарт кухня

Смарт кухня

Ако вашето домакинство е като повечето, вашата кухня вероятно е често срещано място за събиране на семеството, така че е идеалното място за интелигентен високоговорител като Amazon Echo или Google Home.

Тези достъпни устройства могат да ви помогнат да управлявате други интелигентни устройства в дома си с помощта на гласови команди, но те също така предлагат отлични функции сами.

Ако използвате последната захар, няма нужда да спирате това, което правите, за да си го запишите към списъка за пазар. Просто кажете: „Алекса, добави захар в списъка ми за пазаруване.“ Следващият път, когато сте в магазина, издърпайте приложението Alexa на смартфона си и ще видите всичко, което сте добавили към списъка си за пазаруване.

Можете също да използвате своя смарт високоговорител за възпроизвеждане на музика, извършване на телефонни обаждания, слушане на новини, проверка на времето, да ви помогне да получите отговори на важни въпроси („Alexa, защо е синьо небето?“), Да настроите таймери, да играете игри и много други неща.

Още идеи за автоматизация на кухнята

Спестяване на електроенергия. Автоматизацията на дома е идеалният инструмент за управление на консумацията на електроенергия на вашето семейство и за подобряване на енергийната ефективност на целия ви дом. Автоматично изключвайте осветлението и уредите, когато не се използват или през определен час от деня. Спрете да отоплявате или охлаждате празна къща през целия ден и изберете по-интелигентен подход към климатичния контрол на дома.

икономия на електричество
Управление на електроенергия от CAME

Мониторинг на яйца. Колко стари са тези яйца? Започват ли да се развалят? Смарт хладилник или смарт поставка за яйца може да проследи това за вас и никога повече няма да се чудите.

Смарт спалня

Смарт спалня

Смарт контакти. Можете да използвате смартфона си за управление на захранването към смарт контакт, превръщайки интелигентните контакти като Conico WiFi Smart Plug в евтино, енергоспестяващо устройство за всяка стая. Ако не искате да замените обикновените си крушки с интелигентни крушки в осветителните тела на спалнята, интелигентните контакти са друг лесен начин да ви дадат контрол чрез смартфона над вашите светлини. И ако свържете контакта към вашия интелигентен високоговорител, можете да се насладите на удобството на гласово активирана светлина и управление на уреда.

Музика. С интелигентни високоговорители като Google Home Mini или Amazon Echo Dot в различни стаи във вашия дом, ще можете да слушате любимия си подкаст в леглото, докато вашият партньор се наслаждава на любимата си музика в кухнята.

Детектори за въглероден окис. Системата за домашна автоматизация може да открие повишени нива на въглероден окис във въздуха и да активира аларма, ако сте в опасност. Това е далеч по-надежден метод от старите, самостоятелни детектори от магазина – никога няма да се притеснявате, че алармата не работи поради изтощена батерия.

Смарт детска стая

Смарт детска стая

Ако има една добра причина да направим домовете си по-умни, това е да защитим децата си. Смарт видео мониторите са напреднали доста от зараждането си. В днешно време те са високотехнологични чудеса, които предлагат не само видео на живо, но също така могат да осигурят нощно виждане, възможности за двупосочен разговор, температурни сензори и дори проследяване на съня за вашето дете.

Няма повече да бързате към детската стая при първия звук на плач – с ъс смарт видео мониторинг, просто изтегляте приложението на телефона си и надниквате в детската стая.

Можете да проверите бебето си и да видите дали се нуждаят от вашата помощ, или просто са суетливи и се опитват да се успокоят. Като допълнителен бонус можете да използвате запазени видео кадри, за да заснемете страхотни моменти на вашето мъниче и да споделите сладки моменти със семейството и приятелите си.

Смарт баня

Смарт баня

Ако някога сте били на половината път до работа и сте се чудили дали вашата маша все още е включена в контакта, може би ще ви е интересно да научите повече за интелигентните контакти.

Интелигентни ел. изходи. Контролите на ел. изходите ви позволяват да интегрирате някоя от по-старите светлини или уреди в нова система за автоматизация. Включете и изключете светлините от разстояние. Управлявайте по-малки климатици. Следете количеството електроенергия, която тези уреди използват, за да разберете дали има смисъл да надграждате до по-енергийно ефективни модели.

Смарт коридор

Едно от първите смарт домашни устройства на пазара беше интелигентният термостат. И макар че това може да са стари новини, това все още е една от най-умните инвестиции, които можете да направите за вашия дом.

Можете да програмирате вашите климатични и отоплителни системи да използват по-малко енергия през определени часове от деня, например докато сте на работа или докато спите. Можете също така да програмирате термостата да знае кога излизате от къщата, като му зададете правила като „Ако системата за сигурност е настроена от „ далеч “, вдигнете термостата на 20 градуса.“

Смарт термостатът е наистина удобен начин да спестите време и пари и да оставите по-нисък въглероден отпечатък.

Термостатът CAME TH 700 е един от най-добрите на пазара и може да служи и като център за другите ви smart устройства. Той е лесен за използване и сензорът му за движение разпознава кога са хора наоколо, така че дори прави някои от програмиранията вместо вас, като научава нормалния ви ежедневен график.

Първите няколко седмици след инсталирането му можете ръчно да регулирате температурата до нивото на комфорт и след това тя ще използва шаблоните, които е открила по време на учебния си период, за да започне автоматичното регулиране на температурата.

Пералното помещение

перално помещение

Отваряте пералнята, за да поставите ново пране и миризмата на плесен ви удря: осъзнавате, че напълно сте забравили да прехвърлите мокрото пране от предния ден в сушилнята. Въздъхвате, стартирате програмата отново и се надявайте този път да не я забравите.

Ако това ви звучи познато, смарт програматор може да бъде идеалното решение. Той не само ви предупреждава на смартфона, когато приключи програмата и ви напомнят да го прехвърлите в сушилнята, но също така усеща размера на прането и регулира съответно нивата на препарат и вода.

Смарт пералня като LG TurboWash имат още по-удобни функции като специализирани настройки на цикъла и настройка на скорост на измиване, която отнема само петнадесет минути.

Друга чудесна функция е приложението LG SmartThinQ и способността му да комуникира с пералнята, за да ви помогне да отстраните проблеми и да излезете с диагноза – потенциално да ви спести някои скъпи разговори за услуги.

Мазето на вашата смарт къща

Всеки, който някога се е справял с наводнение в мазето поради спукана тръба или дефектен бойлер, знае, че не е лесно да се възстанови от това. Сензорите за течове на вода (наричани още сензори за наводнение или сензори за влага) могат да ви помогнат да се тревожите по-малко и дори да спрат теча да не се превърне в наводнение.

Не само прекомерната влага в дома ви може да доведе до структурни проблеми, но също така може да допринесе за появата на мухъл, който може да причини големи проблеми. Сензорите за влага могат да ви предупреждават за застояла вода и постоянно влажни зони на места, които не бихте забелязали, като вътре в стените.

Поставени близо до пода, тези сензори могат да откриват наличието на вода и да предупреждават на телефона ви. По-важното е, че те могат да бъдат свързани с други смарт устройства във вашия дом, като основния ви спирателен кран за вода, и автоматично да изпращат сигнал за спиране на водата в случай на теч.

Можете също така да свържете сензора към вашите смарт светлини горе в къщата, като ги настроите да мигат, ако бъде открит теч, така че ще бъдете предупредени за проблем, дори ако това се случи посред нощ.

Дворът

двор с бесеин

Домашните любимци. Вашите домашни любимци трябва да се радват на предимствата на автоматизацията на дома толкова, колкото и вие. Свържете дозатор за храна, за да сте сигурни, че винаги се хранят навреме. Съставете график за заключване и отключване на вратата на домашния любимец, за да не допускате нежелани същества. Инсталирайте камера за домашни любимци и знайте, като просто проверите телефона си дали са в къщата, навън в двора или изкопават цветята на съседа.

Камери за сигурност. Това крадец ли беше или просто котка? Проверете външните камери чрез таблета или смартфона си и разберете, без да ставате от леглото. Или проверете вътрешните камери, за да огледате мястото, когато ви няма.

Безопасност на басейна. Регулирайте осветлението на басейна, преди да се потопите късно през нощта. Лесно и автоматично управлявайте нивото на pH. А сензорите за движение на басейна помагат на малките деца да бъдат в безопасност, като ви предупреждават, когато нещо – или някой – попадне там.

Сензори за чупене на стъкло. Сигурни ли сте, че ще го чуете, ако нарушител счупи прозореца на долния етаж на къщата, за да влезе вътре? Сензорите за чупене на стъкло в дома ви ще се уверят, че знаете всичко за него, в момента, в който се случи – и охранителната фирма също.

Гаражът

гараж

Подобно на ключалката на входната врата или инструмента за управление на топлина, гаражната врата е друга част от дома ви, за която не искате да се притеснявате, когато сте навън.

Интелигентните двигатели за гаражни врати с Wi-Fi ви позволява да проверите дали вашата врата е отворена или затворена и можете да я управлявате дистанционно от всяко място с Wi-Fi връзка.

Можете също да го настроите да ви предупреждава, когато вратата се отваря и затваря, за да знаете кога членовете на семейството идват и си отиват. Някои интелигентни отварящи се врати за гаражи могат дори да служат като център за други смарт устройства във вашия дом.

Екстериорът на вашата смарт къща

Екстериорът на вашата смарт къща

Отопление. Уверете се, че домът ви винаги е равномерно отопляван до точната температура. Използването на интелигентни термостати, които ще се адаптират към температурните предпочитания през зимата, така че винаги можете да се насладите на идеално уютен дом, без изобщо да се налага да правите нещо. Можете дори да добавите нагреватели за покрив или тротоар, за да предотвратите заледяване и натрупване на сняг.

Видеодомофон. Вижте кой е на вратата, преди да отговорите, получете пратка.

Контрол на пръскачките. Разумното управление на водата може да ви помогне да спестите пари – и ако живеете в засегната от суша зона, това може дори да е задължително. Домашната автоматизация ви позволява да включвате и изключвате вашите пръскачки дистанционно, отвътре в къщата или в цялата страна.

Проверявайте нивата на използване на вода, когато пожелаете. Можете дори да добавите външни сензори за влага, така че вашата система винаги да знае кога двора се нуждае от поливане – и кога не.

Posted in Без категория and tagged , , .