Чрез приемане на роботизирана автоматизация на процесите RPA производителите могат да намалят човешките грешки и да увеличат производителността

Съвети за автоматизиране на производствените процеси

Ако обмисляте да автоматизирате някои аспекти от вашите производствени процеси, струва си да се научите от онези, които са били на ваше място, за да разберете какво работи и кое не. Ето някои от най-добрите съвети, които да помогнат на производителите да стартират своите проекти за автоматизация в производството.

Кои са ключовите елементи за успешен проект за автоматизиране на производствените процеси

Кои са ключовите елементи за успешен проект за автоматизиране на производствените процеси?

В зависимост от това, което произвеждате и производствените си процеси, автоматизацията не винаги може да бъде най-добрият вариант за вашия бизнес. До голяма степен зависи дали вашите процеси са стабилни. Картирането на вашите процеси е ключово за разбирането дали автоматизацията е подходяща за вашия бизнес.

След като предоставите бизнес аргумент за автоматизация, наложително е да спечелите правилните хора и различни екипи в бизнеса, за да осигурите дългосрочния успех на проект за автоматизация. Ключовите хора може да се нуждаят от по-добри умения, когато се впускат в проект за автоматизация и ви предлагаме да им разясните всичко, като ги информирате за всяка стъпка от пътя, така че те да споделят вашата визия.

Може да имате най-добрите процеси за автоматизация в света, но ако нямате правилната верига за доставки, нямате качество

Проектите за автоматизация отнемат време, така че трябва да имате търпение. След представяне на силен бизнес аргумент трябва да се уверите, че всички правилни елементи на проекта, като например финансирането, хората, ресурсите са налице и че всеки служител знае точно какви са неговите отговорности, преди, по време и след предложения проект.

Но най-важното е, че трябва да се подготвите и за неуспех, успешните проекти за автоматизация, като всеки проект, разчитат на щателно планиране, но най-добрите планове могат да бъдат провалени от непредвидени променливи, така че провеждайте задълбочени оценки на управлението на риска през цялото време.

Автоматизацията може да подобри производителността, но трябва да проучите доставчици на технологии. Вместо да се насочите към нов продукт, използвайте научноизследователските технологии, доказани като успешни, и купувайте от подходящия доставчик за вашия бизнес, дори ако това означава проучване на 3-5 доставчика.

След като намерите подходящия доставчик, трябва да направите доказателство за концепция, за да сте сигурни, че това, което искате да автоматизирате, ще се впише в останалата част от вашата производствена линия, т.е.дали вашите текущи производствени процеси са достатъчно стабилни, за да внедрите автоматизация?

Топ съвети за автоматизиране на производствени процеси

  • Имайте силен бизнес аргумент.
  • Убедете правилните хора в бизнеса, че автоматизацията ще подобри процесите.
  • Уверете се,че вашите хора споделят отговорността за изпълнението на проекта.
  • Подгответе се да усъвършенствате ключови служители от вашия екип.
  • Използвайте симулационни технологии като цифров близнак, за да докажете първо концепцията.
  • Набележете кой е отговорен за ключовите компоненти в бъдеще и взимайте всичко под внимание, като например ключов персонал, който е в отпускаа или напуска компанията.
Posted in Без категория and tagged , , , , .