съвети от електротехник

8 съвета за намаляване на сметката за ток в апартамент

Новият ви апартамент е вълнуващо представяне на свободата и независимостта ви. Заедно с тази независимост идва и отговорността да плащате собствените си сметки. Докато плащането на сметките може да бъде стресиращо и плашещо, има много начини да се вместите в бюджета си, когато става въпрос за електричество. Поддържането на енергийна ефективност в апартамента може да намали сметките ви за ток, дори в разгара на сезона.

Използвайте тези съвети, за да намалите сметките си за електричество:

  1. Сменяйте редовно и чистете въздушните филтри на климатика. Мръсните въздушни филтри правят въздуха по-труен за циркулация, което увеличава вашата сметка за електричество.
  2. Следете температурите на бойлера. Ако вашият апартамент има собствен бойлер, помислете за намаляване на температурата му, докато всички са навън, така че да не загрява ненужно вода.
  3. Бъдете разумни в прането. Използвайте по-малко вашата пералня, сушилня и бойлер, като изпирате по-големи количества наведнъж. Използвайте още по-малко енергия чрез изплакване със студена вода.
  4. Бъдете енергийно ефективни с осветлението си. Компактните флуоресцентни крушки (CFL) са малко по-скъпи, но имат по-дълъг живот и използват по-малко енергия. Сменете крушките с CFL или най-добре с LED крушки.
  5. Умните захранвания не позволяват на електрониката да хаби електроенергия, когато не я използвате, като ги изключва напълно, когато преминат в режим на готовност.
  6. Изключете светлините и уредите, когато излезете от стаята.
  7. Регулирайте температурата в помещението. Не хабете енергията си за охлаждане или отопление на празен апартамент. Дайте почивка на вашите климатици, като настроите термостата си на 25 градуса през лятото и 16 градуса през зимата, когато излизате през деня.
  8. Бъдете разумни в кухнята. Използвайте микровълновата за готвене, а не печката. Лятот използвайте фурната вечер, така че вашият климатик да не работи толкова усилено. Изключете настройка за сушене на вашата съдомиялна машина.

Тези лесни стъпки ще ви дадат добра енергийна ефективност в апартамент ви през цялата година.

Posted in Без категория and tagged , .