повдигнат под от корк

Двоен под от корк

Двойният под от корк е естествен, съвременен, възобновяем, но също така и 100% рециклируем отново и отново.

Коркът представлява несравнима комбинация от устойчивост и производителност, редица предимства, които Nesite искаха да приложат в това ново и оригинално покритие със супер екологична „душа“.

УСТОЙЧИВ И ЕКОЛОГИЧЕН ПОВДИГНАТ ПОД

Коркът е „добродетелен“ материал от процеса на извличане, напълно съобразен с екологичната осведоменост на съвременното общество.

Противно на това, което може да се мисли, нито едно дърво не е отсечено, за да се получи; коркът се получава чрез декортикация, практика, която не уврежда растението, напротив, укрепва го и го регенерира.

Освен това, корковите дъбови гори са естествени причистватели на въглероден диоксид, с капацитет за задържане до 6 тона CO2 на декар, което се равнява на емисиите от 9,5 милиона автомобила за година.

Той е 100% рециклируем, отпадъчните материали от един сектор стават суровина за друг.

ЛЕК И УСТОЙЧИВ ДВОЕН ПОД

Друга причина да го обичаме със сигурност е особената комбинация от лекота и устойчивост поради типичната структура на пчелна пита (40 милиона капсули въздух на cm3).

Тази характеристика прави плочата изключително еластична и устойчива на компресия, до половината от дебелината й, без да губи гъвкавост.

ПЕРФЕКТЕН ИЗОЛАТОР ЗА ПОД

Коркът е изключителен акустичен изолатор, неговите затворени и некомуникационни клетки абсорбират звукови вълни, без да ги разпространяват.

Тестовете потвърждават, че използването на корк намалява шума от стъпки с до 53% в сравнение с ламинатите и абсорбира от 30 до 70% шум между 400 и 4000 Hz.

От термична гледна точка, коркът поддържа изолационни свойства при широк диапазон от температури и спомага за стабилизиране на влажността на въздуха.

ВОДОУСТОЙЧИВ И ДИШАШТ ПОД

Коркът е водоустойчив и не абсорбиращ, благодарение на суберина, който представлява 39-45% от масата на корка, но също така е дишащ и устойчив на плесени.

Може да се прилага върху стени и подове по периметъра, за да се увеличи изолацията, позволявайки на стената да диша, като по този начин се избягва образуването на конденз и мухъл.

За разлика от дървото, той е непроницаем за насекомите.

Широка гама от довършителни работи

Коркът въвежда уникална същественост в пространствата, както по отношение на нюанси, така и по текстури, като помага да се персонализират и да ги направи топли и удобни, съчетавайки дизайн, стил и уважение към околната среда.

АКО ИСКАТЕ, ПОДА ВИНАГИ ЩЕ ГО ИМА

Коркът принадлежи към групата на най-издръжливите органични материали, той не се състарява през годините, дори без да се подлага на процеси на импрегниране.

Това демонстрира манастирът Синтра от 16 век, чиито клетки все още са покрити с коркова кора.

За още информация тук

Posted in Без категория and tagged .