електрически повреди аварии

Чести електрически проблеми в дома и офиса

Електрически проблеми са често срещани в жилищните имоти и офисите, ако имате някакви електрически повреди, тогава не забравяйте да се свържете с електротехник.

Електрически проблеми в дома и офиса

Как да отстраним електрически проблеми в дома и офиса

Освен ако не сте квалифициран електротехник, никога не се опитвайте да поправяте дефектни електрически проводници или да монтирате електрически тела и уреди. Голяма част от собствениците на жилища сякаш забравят реалните опасности при електрическите ремонти и това е причинило на сериозни наранявания.

Дори и да сте имали някакъв опит с електрическо окабеляване в предишни професии или да сте преминали кратък курс на обучение, моля, не се опитвайте да поправяте електрически контакти и вериги без съответната квалификация. Електротехниците ни ще са повече от щастливи да ви помогнат при всякакви ваши електрически повреди и въпреки че те струват пари, ще гарантирате сигурността си и добра свършена работа.

Но как да разберете дали имотът ви има електрически неизправности? Има няколко знака при често срещани електрически проблеми, които обикновено могат да показват, че в дома или офиса ви има електрически проблем. Така че, ако искате да разберете дали вашият дом или офис се нуждае от помоща от квалифициран електротехник, продължете да четете!

Вашите ключове за осветлението не работят правилно

Димирите за осветлението, които не работят ефективно или има трептене, когато се опитате да приглушите светлината, показва, че има вътрешен проблем, или с осветителното тяло или с електрическото окабеляване на вашия имот.

Ако имате този проблем в нов дом, това може да означава, че тези ключове трябва да се премахнат или замененят. Потърсете електротехник, за да определи дали проблемът е вътрешен или просто в осветителните тела.

Усещате токови удари

Въпреки че токовите удари, които усещате, може да не са големи или непременно болезнени, но когато се пренебрегнат, те могат да започнат да се влошават. Токовият удар се среща най-често при включване или изключване на уреди; уредът може да е причинил проблема или проблемът може да е от окабеляването на дома ви.

Препоръчаме електротехник да провери и тества електрическото окабеляване на домовете ви. Много хора проверяват това, като включват различни уреди, за да видят дали и те предизвикват токови удари, но това не е добра идея. Така излагате себе си на риск и може да навредите на тялото си – спестете си стреса и се обадете на електротехник.

Има електрическо пренапрежения

Електрическите пренапрежения могат да бъдат причинени от неща като мълния, дефектни уреди, повредени електропроводи и дори неизправна електрическа инсталация. Въпреки че токовите удари продължават само за секунди, те могат да причинят повреда на окабеляването на вашия имот и уредите и значително да намалят дълголетието на вашите устройства.

Най-вероятната причина, да имате редовни електрически пренапрежения, обикновено се свежда до устройство, свързано към домашната мрежа или окабеляване. За да разрешите този проблем, преди да се обадите на професионалист, опитайте да премахнете евтино направените уреди от електрическите си контакти и вижте дали това подобрява ситуацията.

Странна миризма

Въпреки че, миризмата от електрически уреди, може да не е често, но ако се случва редовно и може да показва проблеми с някои от най-големите ви електрически уреди.

Това може да бъде резултат от флуоресцентни светлини, които стигат края на експлоатацията си, или да има други неизправности. Както и страничен ефект на голям електрически уред с разхлабена връзка, която е претоварена, като пералня или бойлер.

Електрическите предпазителите редовно изключват

Уредите с висока мощност, като перални, сешоари и микровълнови печки, фурни често могат да бъдат проблема при редовно изключващи ел. предпазители – особено когато се използват на един и същ кръг на електрическата верига.

Въпреки че това може да бъде досадно, всъщност е добър знак, но това може да означава и проблем, така че говорете с електротехник, отколкото да пренебрегните електрическа опасност. Електрическите предпазители са проектирани да защитават вас и вашата собственост, така че когато изключва, това показва, че той работи и е ефективен. Въпреки че, ако искате да избегнете изключването на ел. предпазители, опитайте да ограничите броя на устройствата с висока мощност, които използвате, особено на един електрически кръг.

Има претоварване на електрическа верига

Най-често срещаната причина е проблеми с електрическото окабеляване на дома и офиса. Претоварването на ел. веригата може да доведе до сериозни проблеми за вашия имот, повечето имоти както стари, така и нови е, че нямат достатъчно точки за захранване (контакти) в имота, поради което електрическите претоварвания се случват доста често.

Предотвратяваня на претоварването на електрическите табла става, като избягвате свързването на електрически уреди чрез редица удължители и разклонители. Също така като изключвате всички неизползвани електрически уреди, тъй като токът продължава да работи дори и след изключването. Помислете какво използвате в момента във вашия имот и опитайте да разпределите максимално електрическите уреди, всичко – от кафе машини до маши за коса и зарядни за телефон.

Спадове на електрическа енергия

И накрая, спадовете на мощност също могат да покажат проблем с окабеляването на вашия имот. Уредите могат да правят това, когато са включени и консумират големи количества мощност, което може да предизвика спад в останалите контакти. Това може да се свежда или до уред с голяма мощност, или до слабо / неизправно електрическо окабеляване, така че не забравяйте да се обадите на електротехник за проверка.

Поддържайте електрическата инсталация на вашия дом и офис във възможно най-добро състояние

Трябва да имате предвид колко важно е да имате висококачествена и ефективна електрическа инсталация в имота си. Ако ли, това само занижава безопасността на дома и офиса ви. Също така неефективното окабеляване може да пропилее парите ви за сметки за ток!

Надяваме се, че тази статия беше полезна, ако тогава е така защо да не я споделите в социалните медии?

Ако имате проблем с ел. инсталацията можете да се свържите с нас тук.

Posted in Без категория and tagged , , , .