домофони

Как да изберете правилната домофонна система за вашата къща или блок?

Домофонна система ви спестява ненужното ходене до вратата и добавят допълнително ниво на сигурност: Можете да попитате и/или видите кой е на вашата врата.

Домофонна система се предлага във версии за еднофамилни къщи и за жилищни сгради, като чисти домофонни системи и с видеодомофони. Те се предлагат в 2, 3 и 4 проводни системи и в безжични системи.

Коя домофонна система е най-подходящата за вас?

домофонна система

Първо трябва да си отговорите на следващите три въпроса, които ще ви помогнат да намерите правилната домофонна система:

Очевидно ще знаете дали живеете в еднофамилна къща или жилищна сграда. Домофонните системи се различават по отношение на това дали имат само един или няколко бутона за звънене, които са свързани към различни, независими вътрешни домофонни станции.

Домофоните с видео са много препоръчителни, ако вратата е снабдена с електрическа ключалка за отваряне, която позволява отварянето й отдалеч и ако в домакинството живеят деца или възрастни хора. При тези обстоятелства видеодомофонът предлага допълнително ниво на сигурност.

Домофон с кабел или безжична технология?

Що се отнася до броя на проводниците, първото нещо, което трябва да се има предвид, е: Колкото повече проводници има във вашата домофонна система, толкова повече функции могат да се предоставят. След това обаче е много по-сложно да се инсталира, но това е само правило.

На практика, решаващ фактор е дали вече има изградена домофонна система, окабеляването на която можете да продължите да се използвате.

Домофонната двупроводна система е особено благоприятна, ако използвате обикновен звънец на врата или ще замените съществуваща система, която е свързана само чрез двупроводна линия. Това ще спести полагането на нови кабели, което би ви струвало по-скъпо по отношение на материалите и труда. Ако все още искате да се възползвате от предимствата на 4-жилна система, можете да използвате допълнителни безжични канали към някои двупроводни системи.

Безжична или кабелна домофонна система – кое е по-добре?

Чистите безжични домофонни системи са особено подходящи за съществуващи сгради без подходящо окабеляване и където не е възможно да се полагат нови кабели. В новите сгради е препоръчително да поставите четирижилен кабел, за да запазите всички опции отворени. Обикновено отнема по-малко време за инсталиране, отколкото за надграждане на системата.

В сравнение с безжичните системи, кабелните системи предлагат по-голяма устойчивост на шум. Те също могат изцяло, или поне частично, да се справят със захранването на свързаните домофонни станции. За безжичните системи външната домофонна станция и всяка вътрешна станция се нуждаят от собствено захранване. С двупроводни системи обикновено само външните станции могат да бъдат захранени.

Вътрешните домофонни станции изискват собствено захранване. 3-проводни и 4-жилни домофонни системи с видео също имат предимството, понеже качеството на видеото е по-високо, отколкото при 2-проводни системи.

Домофонни системи CAME вижте тук

Posted in Без категория and tagged , .