зарядна станция електрически автомобили

Монтиране на зарядна станция за електромобил

Могат да се монтират както домашнa, така и търговскa зарядна станция за електромобил.

За повечето електрически автомобили ще ви е необходимa зарядна станция за електромобил (EVSE), вместо да използвате изградената електрическата инсталация. Тя превръща променливотоковото захранване на електрическата мрежата в постояннотоково и зарежда батерията на електрическия автомобил много бързо.

Монтаж на зарядна станция за електромобил

Предимства на зарядна станция за електромобил за зареждането му

За фирмите, предлагащи електрически служебни автомобили на служителите, точките за зареждане са от съществено значение. За фирмите зарядни станции са евтини за експлоатация и изискват минимално обслужване. Предоставянето на вашите служители на електрически превозни средства е много по-евтин начин да управлявате служебните автомобили и чудесен начин да демонстрирате своите екологични действия пред клиентите си. Предоставянето на електрически служебни автомобили също е добър начин да бъдете сигурни в бизнеса си; държавният натиск върху индустриите, които взимат по-екологични решения, ще се засили през следващото десетилетие.

За собствениците на къщи, които имат електрически автомобили, също е необходимо инсталирането на устройства за зареждане на електрически автомобили. Използването на станцията за зареждане е много по-бързо от зареждането на електромобила ви от електрическата мрежа. Използването на мрежово захранване отнема минимум шест часа, за да се зареди от изтощена до пълна батерия, докато използването на зарядна станция може да отнеме от 1-7 часа. Притежаването на зарядно устройство за електромобил вкъщи също е много по-удобно и ви дава абсолютен контрол върху това кога зареждате електрическия си автомобил.

Как да зареждате електрическа кола у дома?

За да зареждате електрическа кола у дома, ще ви трябва домашна зарядна станция, инсталирана там, където паркирате електрическата си кола, или захранващ кабел, като резервен вариант.

Шофьорите обикновено избират зарядна станция за домашно зареждане, защото е по-бърза и има вградени функции за безопасност.
Домашната зарядна станция е компактен водоустойчив блок, който се монтира към стена със свързан кабел за зареждане или контакт за включване на преносим кабел за зареждане.
Веднъж инсталирана, вие плащате само за електричеството, което използвате за зареждане.

Колко бързо можете да зареждате електрически автомобил?

Скоростта на зареждане за електрически автомобили се измерва в киловати (kW).

Зарядната станция зареждат колата ви при 3.7kW или 7kW, осигурявайки около 27-54 км обхват на час зареждане.

Колко често трябва да зареждате електрическа кола?

Можете да зареждате електрическия си автомобил толкова често, колкото е необходимо. Може да се третира по същия начин като зареждане на мобилен телефон, пълно зареждане през нощта и допълване през деня, ако е необходимо.

Въпреки че повечето не е необходимо да се зареждат всеки ден, много шофьори се включват, по навик, към зарядното колата си всеки път, когато спрат автомобила си, което им дава максимална гъвкавост, ако трябва да извършат неочаквано пътуване.

  • Чрез зареждане през нощта шофьорите на електрически автомобили могат да се възползват от евтините нощни тарифи за електричество.
  • Зареждането през нощта също гарантира, че батерията на автомобила е пълна всяка сутрин за предстоящия ден.
  • Повечето шофьори използват също станция за зареждане на работното си място или на обществени дестинации, за да допълнят батерията.

За повече информация можете да се свържиъе с нас тук

Posted in Без категория and tagged , , , .