вдео наблюдение на дома

Как да обезопасите и наблюдавате дома си, когато сте на почивка през лятото

Независимо дали ще отидете на почивка това лято или ще сте навън през целия ден, разчитайте на най-новите технология за интелигентен дом, за да наблюдавате и запазите дома си от крадци.

Когато отивате на почивка и се притеснявате, че нещо ще се случи с дома ви, докато сте на път. Дори да сте навън през деня може да бъде проблем за мнозина, но какво можете да направите за това?

За щастие, сега има цял набор от интелигентни и свързани домашни технологии, които не само ви позволяват да следите дома си където и да сте, но също така предлага начини да възпирате крадците. Разбира се, нищо не е гарантирано на 100%, за съжаление, въпреки че определено ще увеличите шансовете си, като използвате тези техники.

Съвет 1 за наблюдение на дома: Вземете смарт камера

Смарт камерата или IP камерат като камериза видеонаблюдение са ефективен начини да наблюдавате дома си, където и да се намирате по света.

Тези камери могат да бъдат проверени от приложение на iOS и Android или онлайн чрез интернет връзка. Настройте сигнали за движение и звука, така че да можете да получавате сигнали веднага. Те снимат в HD формат, включват високоговорител и микрофон, а освен това имат сензори за нощно виждане, което означава, че можете да снимате почти всичко ден или нощ.

Съвет 2 за видео наблюдение на дома: Вземете камера за вашата входна врата

Има и други продукти, които можете да използвате, за да гледате и отвън дома си.

Крадците очевидно ще искат да се уверят, че няма никой вкъщи и може да решат да позвънят на вратата ви, за да проверят. Свързан видео звънец (домофон) на входната врата е добър вариант – не само добър за проверка, когатонякой звъни на вратата ви, но и идеален вариант, ако очаквате доставка, докато сте на път.

Ще получавате сигнал на телефона си при всяко повикване, което ви позволява да го приемате и да говорите с посетителя. Знаейки, че сте вдяли тяхното лице, крадци едвали ще искат да ограбят дома ви, особено когато можете да записвате и заснемате изображения.

Съвет 3 за обезопасяване на дома: Използвайте свързани щепсели с таймер, за да изглеждате, че има някой в дома ви

Стар трик е да оставите светлините да бъдат включени в дома ви, като създавате впечатлението, че има някой. Но ако ви няма с дни, това не е най-практичната идея.

За щастие, сега има устройства, с които можете да контролирате дистанционно осветлението и да задавате времето от вашия телефон.

Можете да настроите светлините да се включват за няколко часа вечер и може би отново да се включват периодично през цялата нощ. Като алтернатива, устройството може да се използва за включване на телевизора, като отново създава впечатлението, че има някой вътре.

Съвет 4 за сигурност на дома ви: Обадете се на приятел

Понякога простите решения са по-добри от всяка съвременна технология – и ако няма да се прибирате вкъщи повече от няколко дни, има смисъл да го кажете на съседа ви (или приятел с транспорт).

Очевидно не можете да очаквате те да стоят на дежурство пред вашата входна врата 24/7, но ги помолете да проверяват нещата отвън, както и да взимат всяка оставена поща в пощенската ви кутия.

Posted in Без категория and tagged , .