Сградна автоматизация

Ръководство за системи за автоматизация на сгради и енергоспестявания

Системата за автоматизация на сградите (САС) е интелигентна система, която използва както софтуер, така и хардуер за свързване на системи за сигурност, осветление, системи за климатизация и отопление и други системи на една платформа. Тази форма на автоматизация е наложителна, когато става въпрос за предоставяне на инструменти и информация относно експлоатационните характеристики на вашата сграда, както и подобряване на комфорта и безопасността на обитателите.

В този пост ще обсъдим по-подробно значението на системите за автоматизация на сгради и ще покажем как те могат да спестят на вашия бизнес значителна сума пари.

Спестете енергия със система за автоматизация на сгради

Една от основните причини, поради които системите за автоматизация на сгради са толкова силно препоръчителни, е, че ви позволяват да спестите значително количество енергия. Знаете ли, че използването на енергия в търговските сгради е една от най-големите зони за отпадъци? Всъщност ненужната консумация на енергия може да заеме около 30% от разходите.

Водата, електричеството и газта могат да се управляват и поддържат чрез използването на система за автоматизация на сградите. Системата може да се използва за коригиране на всяка неефективност поради излишъци и отпадъци. Този тип системи ще използват редица различни техники за наблюдение, за да регулират използването на енергията. Включително сензори, измервателни уреди и много други.

Тези инструменти ще гарантират, че енергията се използва по начин, който е икономически ефективен и практичен. Избраният от вас САС ще управлява потреблението на вода в сградата, рециклирането, контролиро осветлението и климатичната система, за да гарантира, че се поддържат оптимални нива на употреба.

По-добра производителност на служителите

Друга полза, която може би не сте обмисляли, е повишената производителност, която може да дойде от наличието на висококачествена система за автоматизация на сгради. Автоматизацията на сградите води до по-добра вентилация и качество на въздуха, което ще помогне на служителите да бъдат по-продуктивни и да намалят времето за болнични. Не подценявайте колко важно е осигуряването на правилната работна среда!

Намалени разходи за поддръжка на сградата

Освен че можете да контролирате качеството на вътрешния въздух във вашата сграда, вие ще можете да намалите и общото време на работа на вашето отоплително оборудване. Това означава, че ще има по-малък „пробег“ и разходите за ремонт ще намалят с времето, защото не стресирате вашите системи.

Опростете поддръжката на сградата

Друг начин, по който ще можете да спестите пари, е чрез опростяване на поддръжката. В крайна сметка може да е трудно да разберете какво се случва във всички части на вашата сграда, особено ако това е голямо съоръжение. Въпреки това, с цифровите дисплеи и контроли, които се доставят със системите за автоматизация на сгради, е лесно да видите какво се случва във всички части на вашата сграда. Ще знаете как се държи цялото оборудване, дори ако е на покрива или в пространствата за обхождане. Много по-лесно ще забележите, когато нещо не изглежда съвсем редно и вашето оборудване работи неправилно. Ще можете бързо да го поправите, за да не ви струва тонове пари.

Увеличете стойността на вашия имот

Стойността на търговска сграда обикновено се определя чрез изчисляване на нетния оперативен доход за пространството. Така че, чрез намаляване на разходите за електроенергия, нетният оперативен доход се увеличава. За всеки 10 цента на квадрат, който спестявате от разходи за електроенергия, вие значително увеличавате пазарната стойност на вашата сграда.

Поддържате нивата на комфорт в сградата

Не на последно място, важно е да се признае въздействието, което системите за автоматизация на сгради имат по отношение на поддържането на нивата на комфорт във вашата сграда. Осигуряването на комфорт на служителите и клиентите е проблем, пред който са изправени много собственици на бизнеси и мениджъри. Няма обаче по-лесен начин да се постигне това, отколкото с САС. Системата ще поддържа влажността и температурата на комфортно ниво в цялата сграда, като гарантира, че адекватните нива на осветеност също са на лице през различни сезони и часове от деня.

Има много предимства, свързани с използването на система за автоматизация на сгради. Тези решения са важни, когато става въпрос за поддържане на ниски енергийни разходи и за гарантиране на устойчивост. Много хора са изненадани да научат колко пари губят за ненужни енергийни разходи. Уверете се, че работите до пикови нива на ефективност, като използвате система за автоматизация на сгради. Свържете се с експертите по автоматизация на сгради в Борел-М за повече информация.

Posted in Без категория and tagged , , , , .