сигурност на търговски център и бизнес сграда

7 Тенденции за сигурност на търговските и бизнес сгради

Превенцията и защитата на вашата търговска собственост от злонамерени или злобни елементи може да бъде предизвикателство, тъй като тя е място, където е естествено да виждате много нови лица всеки ден. За щастие, импулсът, даден да проектираме и разработваме технологично задвижвани системи за сигурност на търговски и бизнес сгради, е голям и в резултат на това имаме множество нови мерки за сигурност на пазара, които можете да използвате.

Ето няколко тенденции в сигурността на търговските и бизнес сгради, които гарантират спокойствието на собствениците:

Биометрична система за достъп

Въпреки че биометричната система за достъп се превръща в норма в бизнес сградите, неоторизирания персонал, който влиза в сградата, не се е превърнал в минало. При тази система собственикът регистрира в системата пръстовите отпечатъци само на служителите и именно този уникален пръстов отпечатък ще позволи на посетителя да получи разрешение за влизане. Няма повече притеснения за счупени брави или принудителни влизания.

Видеодомофони за врати

Търговската и бизнес сграда може да получава много колети или доставки през деня. Някои от тях от известни куриери, други от неизвестни. За да предотвратите потенциалните престъпници да се представят като куриер и да влязат в офиса, инсталирането на двупосочен видеодомофон за врати е разумен избор. С такива системи за сигурност на офис сгради можете да видите кой е на вратата и да проверите техните пълномощия, преди да отворите вратата за тях.

Камери за видеонаблюдение

Следете какво правят вашите служители на другите етажи или в други стаи. В случай, че сте подозрителни към някой, който пресвоява пари от офиса, можете да използвате кадрите от видеонаблюденията като доказателства или дори като възпиращ фактор.

Алармена система срещу нарушители

В съчетание с камерите за видеонаблюдение, алармената система за натрапници може да работи блестящо за повишаване на сигурността на бизнес сградата, за да идентифицира натрапници и да сигнализира на съответните власти. Сензорите, които са част от системата, разпознават, когато някой е влязъл в зона, и незабавно сигнализират собствениците и силите за сигурност.

Намален охранителен персонал

Кой има нужда от 24/7 охранители, когато разполагате с рентабилна технологична алтернатива, която улавя данните по-обективно?

Цялостна пожароизвестителна система

По-рано датчикът за дим щеше да бъде отделен от централната система за сигурност и да предупреди само за възможен пожар. Обаче с новите усъвършенствани мерки за сигурност на бизнес сградите не само получавате множество сензори, които засичат дима или огъня, но също така автоматично предупреждават пожарната и други съответни органи, както и собствениците и всеки друг, споменат в нейната база данни.

Централна автоматизирана система за наблюдение

Независимо дали става въпрос за спешна медицинска помощ в търговската сграда или за опит за грабеж, хората в центъра за наблюдение незабавно ще сигнализират полицията, болницата, пожарната служба или други заинтересовани органи. С такава централизирана система за реакция няма да се налага да се притеснявате от злоупотреба, тъйкато ще бъде открита, докладвана или отстранена.

Бъдете в крак с променящото се време и приемете тези невероятни мерки за сигурност, за да осигурите безопасността на вашата собственост.

Posted in Без категория and tagged , , , .