монтаж на гръмоотвод на къща

Трябва ли да монтираме гръмоотвод?

Има ли нужда къщата ми от гръмоотвод и мълниезащита? Чуваме този въпрос много и отговорът не винаги е универсален и точен. В тази публикация ще разгледаме променливите, като ви помогнем да определите дали вашият дом се нуждае от мълниезащита или не.

Как работят гръмоотводите

Една мълния носи 100 милиона до 1 милиард волта електричество. Гръмоотводите прехващат това напрежение, осигурявайки безопасен път за гръмотевичния ток в земята. Те не намаляват вероятността домът ви да бъде ударен, но осигуряват директен път към земята, предотвратявайки повреда на дома ви от пожар, експлозия и електрически пренапрежения, които могат да бъдат резултат от удари на мълния.

Колко къщи имат гръмоотводи?

Ударите от мълнии не са често срещана заплаха за жилищните домове, така че повечето собственици на жилища се отказват от мълниезащита. Въпреки това ударите от мълнии се увеличават. Повредите, свързани с мълнии, са се увеличили с близо 10%, като юни-август са винаги пиковите месеци на активност.

Трябва ли да се монтира гръмоотвод?

Статистически мълнията е най-често срещаната опасност от времето. Противно на градския мит, мълния МОЖЕ да удари едно и също място два пъти: сградата на Empire State е удряна с около 100 пъти годишно, но повечето домове не изпитват тази повишена честота. Ако живеете в много висока сграда, имате дървета по-високи от къщата ви на по-малко от 3 метра от нейната конструкция или живеете в район с висока честота на удари на мълния, обаче се препоръчва монтиране на гръмоотвод. Изграждането на мълниезащитата е разход, така че много собственици на къщи предполагат рядката възможност за удар от мълния, риск, който си мислят, че заслужава да поемат, за да спестят малко пари. Тъй като отнема само секунда, за да се предизвика катастрофа, но много застрахователни планове за жилища не покриват вреди вследствие на несъответствие на
сградната инсталация за мълниезащита със строително-техническите норми и изискванията за пожаробезопасност. (Виж тук)

Какви форми на мълниезащита могат да спечелят застрахователен кредит?

Свържете се директно с вашия местен застраховател, за да научите повече за изискванията им за тези общи компоненти за мълниезащита …

  • Гръмоотводи (може да се монтира и активна мълниезащитна глава), тези вертикално монтирани алуминиеви или медни пръти се поставят на равни интервали (в зависимост от площа), за да прихващат удари от мълнии.
  • Основни проводници. Тези кабели от алуминий или мед свързват гръмоотводите към земята.
  • Заземителни пръти. Тези пръти, забити дълбоко в земята, отклоняват опасния мълниеносен ток. (Някои видове почви може да изискват специална инсталация.)
  • Връзки. Връзките свързват метални покривни компоненти и заземените сградни системи към главния проводник, предотвратявайки скачането на мълнии между обектите.
  • Защита при дърветата. Дървета, по-високи от къщата ви, увеличават риска от удар от мълния. Монтирането на мълниезащита може да смекчи мълниеносната опасност.
  • Защити от пренапрежение, супресори и отводи. Монтирани на електрическото табло на вашия дом, те предлагат допълнителна защита на вашата електрическа инсталация и скъпа електроника срещу мълния и други по-чести повреди, свързани с пренапрежение.

Не пренебрегвайте опасността при гръмотевичните бури. Предотвратете шокиращи преживявания с наша помощ. Свържете се с нас тук.

.

Posted in Без категория and tagged , , , , .