Мрежова Фотоволтаична Система 6kW 230V 1/3 фази

Изпратете ни запитване или се обадете за консултация за избран от Вас продукт.

Предлаганите от нас продукти имат много варианти и възможности, за да отговорят на конкретните Ви нужди.

За контакт – тел.: 088 746 8686, email: dimitrov @borel-m.com

Мрежова Фотоволтаична Система 6000W/230V 1-3 фази

Мрежова соларна система 6kW-1/3ph /6 kVa/ 6 kW

Описание

Мрежова фотоволтаична система 6kW подходяща за приложение на места, където има връзка с електроразпределителната мрежа, а системата се използва, за да покрие част от енергийните нужди на обекта, използвайки енергията на слънцето.

Основната разликата между една хибридна и една мрежова соларна система е в това, че когато общата мощност на работещите консуматори надхвърли мощността на системата, хибридната система се изключва и изцяло ЗАМЕСТВА мощността от панелите/батерията с енергия от мрежата; за разлика от нея, в тези случаи, мрежовата система продължава да работи и ДОПЪЛВА необходимата мощност с енергия от мрежата.

Фотоволтаични панели на мрежова фотоволтаична система 6kW

Инсталираната мощност на фотоволтаичните панели, заложени в системата, е 5 250Wp. Мощността на инвертора е 6 000W. Нашият опит сочи, че в много малък процент от времето в едно домакинство има необходимост от използване на консуматори с обща мощност от 6 000W в един и същ момент.

При нужда, панелите могат да бъдат надградени до достигане на максималната DC мощност на инвертора от 9 000 W. Системата позволява надграждане на включените 14 панела с до 9 панела със същата мощност до достигане на общ брой от 23 с максимална мощност от 8 625Wp.

Инвертор на мрежова фотоволтаична система 6kW

Инверторът и електромерът, както и допълнителната опция за литиево-йонна батерия са от соларната гама на фирмата Huawei и работят прекрасно в синхрон заедно.

Инверторът е с вграден онлайн мониторинг през платформата Fusion Solar, а свързвайки електромерът към него, можете да настроите колко точно енергия той да връща обратно в мрежата, по кое време и дали изобщо да връща такава. Също така, Ви позволява в реално време, през приложението на Huawei Fusion Solar да следите движението на енергията в домакинството и производството Ви.

Системата може да бъде МОНОФАЗНА или ТРИФАЗНА, при което се променят моделите на заложените инвертор и електромер (и Backup Box, в случай, че има такъв).

Съдържание

  1. Монокристален Фотоволтаичен Панел Longi 375W – 14 бр.
  2. Мрежов Инвертор Huawei Монофазен SUN2000-6KTL-L1 6kW или Трифазен SUN2000-6KTL-М1 6kW – 1 бр.
  3. Електромер HUAWEI Smart Power Sensor – Монофазен DDSU666-H или Трифазен DTSU666-H – 1 бр.
  4. Комплект конектори МС4 – 2 бр.
  5. Соларен кабел 4мм2 – 40м. (20м. черен + 20м. червен)
  6. Табло със защити AC и DC – 1 брой
  7. Конструкция за скатен покрив (без допълнителен наклон) ламарина/ битум + крепежни елементи – 1 бр.

Лесна за монтаж мрежова фотоволтаична система 6kW

Създали сме системата така, че да бъде възможно най-лесно изпълнима.  Препоръчителният ъгъл за монтаж на панелите е 30° но и при по малък ъгъл работят добре.

При тази система, можете спокойно да задоволите голяма част от месечните нужди от електроенергия на едно домакинство, особенно в летните месеци. Както е упоменато и по-горе, системата няма ограничение спрямо това колко голям консуматор ще включите, защото, каквото не достига, ще се допълни от външната мрежа.

Системата има обща производителност от около 34 125 W в хубав летен ден и около 13 125 W в СЛЪНЧЕВ зимен.

Производство на електроенергия от фотоволтаичната система

Годишното производство на тази система е 7 015,47 kWh със значителни вариации между летни и зимни месеци, както следва:

  • януари335.6 kWh
  • февруари374.1 kWh
  • март560.9 kWh
  • април677.1 kWh
  • май737.9 kWh
  • юни765.8 kWh
  • юли848.3 kWh
  • август829.5 kWh
  • септември659.7 kWh
  • октомври521.9 kWh
  • ноември380.1 kWh
  • декември324.6 kWh

ВАЖНО

Трифазните системи работят само и единствено с БАЛАНСИРАНИ фази – тоест инверторът винаги дава равно количество енергия разпределено по трите фази! В случаите, когато имате трифазно захранване, но нямате трифазни консуматори, се получава следното – вашите фази най-вероятно не са равномерно натоварени и са с общ товар от 6kW(пример), но по следия начин:

Фаза 1   Фаза 2   Фаза 3

4kW     1,5kW    0,5kW

Но когато инверторът се ограничава, той отчита обща консумация 5kW от Smart Power Sensor-a (електромера) и разпределя енергията по следния начин:

Фаза 1   Фаза 2   Фаза 3

1,66kW 1,66kW 1,66kW

В този случай системата ще има 2.34kW недостиг по първа фаза и ще ВРЪЩА 0.16kW по втора фаза и 1.16kW по трета фаза ОБРАТНО в мрежата!

При трифазна партида

Няма настройка която да елиминира този начин на работа. Затова препоръчваме, когато имате трифазна партида, но монофазни консуматори, да избирате един от следните варианти:

– Прехвърлете повечето големи/основни консуматори на една от фазите и захранете само нея с монофазен инвертор.

– Слагате 3 отделни по-малки инвертора на всяка от фазите, с три отделни електромера и така те се контролират независимо една от друга. Това обаче има своя недостатък, че по най-малко натоварената фаза, инвертора бездейства през голяма част от времето, затова препоръчваме горния вариант.

При закупуването на тази система, спестявате 5% от общата стойност на включените в нея продукти!

Предлагаме надграждане на системата с литиево-йонен Акумулатор Huawei Luna 2000-5kW  – срещу допълнително заплащане.

За повече информация можете да се свържите с нас тук

или ни пишете: