сградна автоматизация

Как автоматизацията на сгради пести електроенергия и пари

Системаta за сградна автоматизация (BAS – Building Automation System) включва интегриране на редица компоненти в структурата, като асансьори, аларми за сигурност, климатизация, вентилация, осветление и отопление. Собствениците на сгради могат да внедрят този тип инфраструктура чрез процес на преоборудване (за съществуващи сгради) или по време на първоначалното строителство.

Финансовите и енергийни ползи от автоматизацията на сградите

Хубавото на BAS е, че е гъвкава. Мениджърите на обекти могат да прилагат тази система за автоматизация в почти всяка търговска и офис сграда, включително ресторанти, магазини, офиси и търговски центрове. На всичкото отгоре тя помага на собствениците на сградите да пестят електроенергия и пари.

Активиране на енергийната ефективност

Проучване от 2011 г. разкрива, че средно 40% от енергийните разходи в търговските и офис сгради се дължат на използването на климатичната инсталация. Намаляването на тази цифра наполовина е възможно с помощта на автоматизация на сградите. Интегрираният BAS може да направи водни чилъри, котли, климатици, светлини и основни енергоемки устройства по-ефективни.

Мениджърите на сградите, например могат предварително да програмират настройките на климатичната инсталация за охлаждане или отопление на сградата до определена температура в определени часове от деня. Управителите на сградите могат също така да автоматизират управлението на осветителната система чрез BAS. Те могат да изключват осветлението в неизползваните части на сградата по всяко време, за да ограничат загубата на електроенергия.

По-високата ефективност също допринася за спестяване от поддръжката, тъй като води до по-малко обаждания за поддръжката. Благодарение на BAS, мениджърите на сградите са по-способни да проверят действията по поддръжката и да наблюдават функционалността на оборудването.

Повишаване на производителността

Автоматизацията на сградите не само подобрява оборудването и енергийната ефективност. Съвместни проучвания на медицински центрове SUNY и Syracuse и Харвард разкриват, че удвояването на минималните нива на вентилация, може да добави 8% повишаване на производителността на човек на година. Без да се включват други потенциални ползи за здравето.

Какво трябва да направят собствениците на сгради със система за автоматизация

Докато системата за автоматизация на сградата може да обедини различните части на сградата в централизирана и интегрирана сградна система, мениджърите трябва да вземат предвид няколко важни фактора при прилагането й.

Трябва да направят само едно. Мениджърите на сгради трябва да бъдат в течение на съответните технологични промени в индустрията и да изготвят стратегия за преразглеждане на нуждите на сградата с течение на времето. Те трябва да заменят мисленето си за настройване и забравяне с преглед и преразглеждане. Те също трябва да преразгледат и обсъдят какво се случва в индустрията на BAS, така че тяхната система да бъде актуализирана.

Друг фактор е потребителският или терминален интерфейс, който е критичен компонент в автоматизацията на сградата. Управителите на сгради го използват за достъп до подходяща информация за откриване на неефективност и проблеми. Лошо проектираният интерфейс може да не предоставя инструменти за данни и съответните мениджъри за да анализарт трябва да измислят необходимите промени, които да въведат.

Услуги за инсталиране на сградна автоматизация

Доставчиците на сградна автоматизация, които се нуждаят от помощ при инсталирането на BAS за своите клиенти, могат да се обърнат към нас. Нашите цялостни услуги за автоматизация на сгради включват инсталиране на устройства, окабеляване, доставка на контролен панел и контролно окабеляване. Нашите обучени техници тестват и инсталират устройства от водещи производители.

Posted in Без категория and tagged , , , .