автоматизация на сгради CAME

6 ПРЕДИМСТВА НА СИСТЕМИ ЗА АВТОМАТИЗАЦИЯ НА СГРАДИ

Ако имате търговска, промишлена или институционална сграда, вероятно вече сте обмислили да инсталирате система за автоматизация на сгради (BAS). Може също така да се запитате какви са потенциалните ползи от инсталирането на BAS и дали стойността, която ще получите, си струва цената.

Системите за автоматизация на сгради предлагат засилен контрол на различните системи на сградата, включително отопление и охлаждане (HVAC), електрически, охранителни и т.н. Тези системи за управление се различават по сложност в зависимост от естеството на сградата и целта й и са персонализирани за всяка ситуация.

Ето няколко причини, поради които трябва да помислите за използване на система за автоматизация на сгради.

Енергийна ефективност на сградата

С помощта на система за автоматизация на сгради, системите за отопление и климатизация и електрическите системи се управляват по-ефективно, намалявайки консумацията на енергия и сметките за комунални услуги.

Системата за автоматизация на сградата не само помага за автоматизиране на сградни системи със сензори и таймери, но и събират данни относно потреблението на енергия в сградата, които могат да бъдат проучени за възможности за потенциални подобрения.

Това намалено потребление на енергия не само намалява разходите, но и намалява екологичния отпечатък на сградата, което е от полза за всички.

Подобрен комфорт на сградата

BAS автоматично настройва температурата и осветлението на сградата, поддържайки идеално ниво на комфорт в рамките на съоръжението.

Повишавайки нивата на комфорт, система за автоматизация на сгради също намалява оплакванията от ползвателите и дори може да помогне за производителността – което ни води до следващата ни точка.

Увеличава производителността

Ако обмисляте внетряване на система за автоматизация на сграда за вашия бизнес, едно от предимствата, които вероятно ще извлечете, е повишената производителност.

Служителите са не само по-продуктивни, когато им е удобно, но тъй като Системата за автоматизация на сградата позволява системите ви да работят по-ефективно, по-малко вероятно е да се сринат и да изискват ремонти, които могат да бъдат разрушителни за ежедневните операции на бизнеса.

Намалени разходи за поддръжка на сградата

Както бе споменато по-горе, системите на сградата работят по-ефективно, когато се контролират от система за сградна автоматизация, която предотвратява сривове и други проблеми, особено в системите за отопление и климатизация.

Когато се контролира от Системата за автоматизация на сградата, системите на сградата са склонни да се износват по-малко и следователно работят по-дълго и изискват по-малко ремонти. Важно е обаче системите ви да се обслужват редовно, независимо дали ги използвате или не.

Повишена сигурност на сградта

Системите за автоматизация на сгради могат да бъдат свързани към системи за сигурност, за да се увеличи безопасността и спокойствието.

Тези системи могат да се използват за наблюдение на живо, какво се случва в дадено съоръжение, подаване на сигнали за подозрителна дейност или заключване и отключване на вратите в определени часове.

Събиране на данни

Система за автоматизация на сгради ви позволява да наблюдавате и контролирате системите на сградата си отвсякъде и по всяко време.

Вместо да позволяват на малките проблеми да останат незабелязани и да се влошат с течение на времето, системите за автоматизация на сгради ни позволяват да реагираме на проблемите незабавно, чрез компютърни контроли или чрез изпращане на техник.

Ако се интересувате да научите повече за това как една система за автоматизация на сгради може да се приложи във вашата търговска, институционална, индустриална или голяма жилищна сграда в София или другаде в страната, свържете се с нас – ще се радваме да помогнем!

Posted in Без категория and tagged .