КАК ЩЕ МОЖЕ В БЪДЕЩЕ ДА ПРЕОБРАЗУВАТЕ БЕНЗИНОВАТА СИ КОЛА В ЕЛЕКТРОМОБИЛ

КАК ЩЕ МОЖЕ В БЪДЕЩЕ ДА ПРЕОБРАЗУВАТЕ КОЛАТА СИ В ЕЛЕКТРОМОБИЛ

Електрическите комплекти за преобразуване в електромобил скоро може да бъде съществена покупка за собствениците на автомобили в Европа.

Една холандско-ирландска компания прокарва пътя към по-екологични пътища, като продава евтини електрически комплекти за преобразуване на съществуващи бензинови или дизелови автомобили в електромобил.

Шофьорите ще могат да намалят въглеродния си отпечатъци, като използват старата си кола, работеща на изкопаеми горива, и я превърнат във функциониращо електрическо превозно средство, работещо с батерии.

Базирана на юг от Дъблин, New Electric твърди, че ще може да бъде „доказателство за бъдещето“ на автомобилите за години напред, независимо от марката, скоростта или въртящия момент. Тяхната мисия е да вземат коли с добро качество и да ги преработи, като инсталира батерии.

електромобил

Но как точно се преобразува кола от бензин/дизел в електромобил и колко ще струва?

Превръщането в електромобил може да бъде скъпо, ако преобразувате класически автомобил или превозно средство, но това до голяма степен зависи от теглото. Пробег от 100 км е постижим за при преобразуване на всяко превозно средство. По-голям обхват може да бъде постигнат с повече батерии и когато има достатъчно място в колата.

Според индустриалния специалист Autocar, в някои случаи можете да преобразувате колата си за не повече от € 993.

„Наскоро купихме хибрид Lexus GS450. Това ни струва 550 EUR. По принцип бяха го отписали, защото имаше проблем с акумулатора. Но можете да премахнете двигателя с вътрешно горене “, каза Кевин Шарп от New Electric в интервю за Autocar.

„Идеята идва от морските технологии. Съвсем нормално е да се прави за морска среда, хората непрекъснато надграждат лодките. Не е необичайно да видим корпус на 100 години с нов двигател и ние искахме да започнем да правим същото с автомобилите. „

А КЛАСИЧЕСКИТЕ КОЛИ?

За феновете на Rolls Royces и Bentleys вече има и специалисти, работещи за модернизиране на класически автомобили с електрически двигатели.

Британската компания Lunaz работи за възстановяване на ретро автомобили с модерни електрически части, като някои автомобили изминават 400 км с едно зареждане на батерията. Екипът работи на световноизвестната състезателна писта Силвърстоун, като възстановява автомобилите от „нулата“.

Съоснователите Дейвид Лоренц и Джон Хилтън се стремят да запазят усещането за класическа кола, като същевременно предоставят на собствениците екологичните елементи на електрическите превозни средства.

„Това са едни от най-красивите коли в историята, а това ви дава шанс да можете да ги използвате с удоволствие и без вина“, казва Лоренц.

НУЖДАТА ОТ ЕЛЕКТРОМОБИЛ ПРИ ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА

За да се ограничи покачването на глобалната температура до 1,5ºC, емисиите от автомобилите трябва да бъдат нулеви най-късно до 2050 г. Това означава, че трябва да продаваме само електрически автомобили до началото на 2030г, според европейския Транспорт и околна среда.

Автомобилният транспорт е най-големият източник на емисии на CO2 в Европа, като представлява 20% от всички емисии.

Препоръките за транспорт и околна среда включват реформиране на данъците, за да се помогне за понижаване на изкупната цена, адаптиране на веригите за доставки и преобразуване на заводи, въвеждане на интелигентни точки за зареждане и осигуряване на устойчиво производство на батерии, като първите мерки.

Всичко това са ключови стълбове на електро мобилността и трябва да бъдат „ускорени“ през следващите години.

Монтиране на зарядна станция за електромобил в дома

Posted in Без категория and tagged , , , .