Остаряла ли е вашата индустриална електрическа инсталация

Противопожарна електро безопасност: Остаряла ли е вашата индустриална електрическа инсталация?

Електрическите повреди са водеща причина за пожари в индустриални и бизнес сгради. Такива инциденти могат да струват милиoни левове. По-старите индустриални сгради е по-вероятно да имат неизправни електрически инсталации, които биха могли да предизвикат пожар. Следователно редовната проверка и подмяна на компонентите на вашата електрическа инсталация я прави по-ефективна и по-безопасна за вашата организация.

Признаци на остаряла електрическа инсталация

Повредената и остаряла електрическа инсталация може да представлява сериозна заплаха за вашата организация. Знанието как да забележите знаци за ранно предупреждение трябва да бъде приоритет. Идентифицирането на проблеми с електро окабеляването обаче може да бъде предизвикателство. Ето знаци, които помагат да се определи дали ел. инсталацията ви се нуждае от подобряване:

  • Чести изключвания на предпазителите – изключващи се предпазители е нормално, тъй като са проектирани да прекъсват захранването ви при всяко претоварване на системата. Когато обаче се случва по-често, това е знак, че вашата електрическа инсталация има по-сериозни проблеми, които трябва да се справите възможно най-скоро.
  • Мигащи светлини – друг признак за повредено ел. окабеляване е, когато забележите, че светлините изглеждат по-слаби или когато трептят. Лошото осветление се отразява на работното състояние на вашия екип и може да причини инциденти.
  • Имате изтъркани или нарушени проводници – този проблем обикновено се появява поради гризачи и може да представлява голяма опасност от пожар. Също така може да причини къси съединения и проблеми със заземяването.

В някои случаи трябва да се обадите на професионален електротехник, който да оцени вашата сграда и да извърши необходимите ремонти. Цената на подмяна на окабеляването варира в зависимост от материалите, вида осветление, труда и квалификацията. Може да струва скъпо, но това е нещо, което се отплаща в дългосрочен план, защото поддържа вашата сграда безопасна за обитателите.

Осигурете електрическа безопасността на собствеността си

Осигуряването на безопасност на наемателите и служителите е приоритет на собствениците и мениджърите на търговски и индустриални имоти. Помислете за инвестирането в подобрения на ел. окабеляването, за да запазите обекта си в безопасност. Тази дейност премахва повредени кабели, които могат да представляват опасност от пожар.

Подновяването на електро окабеляването също ви помагат да спестите пари. То може дананесе скъпи щети на вашето имущество и може да предизвика наранявания и смъртни случаи. Може обаче да е трудно да проследите последния път, когато сте имали ремонт на електро окабеляването. Професионалните електротехници ще ви помогнат да определите дали е време за подновяване.

Освен това е по-вероятно да преминете проверки за безопасност с поддържана електрическа инсталация. Търговските и индустриални сгради често се провалят при проверки за безопасност, когато имат оголени електрически връзкии, повредени предпазители и ел. прекъсвачи.

Зоните, във вашата сграда, трябва да имат детектори за дим и друго противопожарно оборудване. Ранното откриване на пожар и незабавното му потушаване са от решаващо значение за овладяването на пожара, предотвратяването му от по-нататъшно увреждане на имуществото и заплахата за човешки животи.

Наемете квалифициран индустриален електротехник

В случай, че забележите признаци на повредени електрически кабели във вашата сграда, незабавно се обадете на индустриален електротехник. Колкото по-лоши стават проблемите с електро окабеляването, толкова по-трудно и по-скъпо ще бъдат отстранени повредите. Не се занимавайте и с електрически проблеми и повреди сами. Можете да се нараните, ако не знаете какво правите. Нека специалистите, които знаят как да се справят по-добре с електрическите повреди, се заемат с това като използват правилните инструменти и техника.

БОРЕЛ-М. предлага индустриални електрически услуги от обучени електротехници. Нашият екип проектира, създава, обслужва и ремонтира индустриално електроразпределителното оборудване. Ние също можем да контролираме или наблюдаваме вашите мощности. Други услуги, които предлагаме, включват дизайн на осветлението, автоматизация на оборудването и системи за сигурност.

Нашият екип осигурява 24-часова електро услуги за спешно отстраняване на електро повреди и ремонти. Свържете се с нас за повече информация.

Posted in Без категория and tagged , , , , .